HOMEAKTUALNOŚCIBLOGKARIERADOWNLOADFILMYKONTAKT

16  Października  2020

Nowa hala produkcyjna gotowa!

Nieustanny rozwój oraz zwiększanie swoich możliwości produkcyjnych na potrzeby naszych partnerów biznesowych to cześć strategii Addit. Potwierdzeniem tego jest zakończenie budowy i oddanie do użytku kolejnej w ostatnich latach hali produkcyjnej zbudowanej zgodnie z najnowszymi trendami oraz z uwzględnieniem aspektów ekologicznych choćby poprzez wykorzystanie odnawialnych źródeł energii.

W najnowszym budynku o powierzchni 5 000  m² będącego częścią większego kompleksu o powierzchni ponad 17 000  m² zlokalizowany będzie m.in. wydział montażu. Swoje miejsce będzie tam miał także wyodrębniony dział produkcyjny dla branży kolejowej. Łączna zabudowana powierzchnia, jaką obecnie dysponuje Addit w Węgrowie to 32 000  m².

W nowopowstałej hali zatrudnienie znajdzie kolejnych 160 osób. Dzięki tej infrastrukturze i nowym pracownikom będziemy w stanie jeszcze efektywniej obsługiwać klientów oraz realizować nowe projekty naszych partnerów biznesowych.

Jako jeden z europejskich liderów i największych dostawców w branży precyzyjnej obróbki blachy, modułów, systemów i urządzeń do kilkunastu branż oraz największy pracodawca w regionie Addit działając zgodnie ze strategią Przemysł 4.0 niezmiennie inwestuje w nowe technologie oraz nowe rozwiązania.

To nie koniec dużych inwestycji w Addit w najbliższym czasie. O szczegółach wkrótce.