HOMEAKTUALNOŚCIKARIERADOWNLOADFILMYKONTAKT

30  Kwietnia  2021

Nowa jakość malowania w Addit

Trwająca od czwartego kwartału 2020 roku budowa nowej linii lakierniczej w naszej firmie właśnie  dobiegła końca. W kwietniu tego roku uruchomiona została w Addit nowa instalacja, zintegrowana dla technologii malowania proszkowego i mokrego. Powierzchnia naszej lakierni powiększyła się trzykrotnie i wynosi obecnie 5 000 m2. Dzięki temu w dalszym ciągu możemy oferować naszym klientom najwyższą jakość obróbki powierzchni.

Nowa inwestycja pozwoliła nam na osiągnięcie wielu korzyści, w tym m.in:
- trzykrotne zwiększenie wydajności malarni;
- zapewnienie najwyższego poziomu jakości powłoki lakierniczej poprzez zwiększoną kontrolę parametrów wszystkich etapów procesu: mycia, suszenia, lakierowania, polimeryzacji;
- podwyższenie poziomu powtarzalności procesu;
- podniesienie wskaźników efektywności linii i elastyczności produkcyjnej dzięki nowoczesnym systemom aplikacji farby oraz wydajniejszej technologii przygotowania powierzchni i transportu produktów;
- zwiększenie poziomu ekologiczności procesów lakierniczych dzięki odzyskowi proszku oraz kaskadowemu odzyskowi ciepła w piecu;
- sterowanie procesem za pomocą kodów QR oraz transport w systemie Power&Free.

Nowa linia lakiernicza została zaprojektowana i wybudowana zgodnie z koncepcją Przemysłu 4.0. Jednym z niewielu dostawców mogących sprostać naszym wymaganiom technologicznym okazała się firma Indufinish wraz z firmą Railtechniek. Wspólnie z naszymi partnerami wypracowaliśmy najlepszą z punktu widzenia strategii „High Mix Low Volume” koncepcję całej inwestycji.

Dzięki modernizacji nasza lakiernia stała się jedną z najnowocześniejszych tego typu instalacji w Europie, zapewniając naszym klientom jeszcze wyższy poziom jakości oraz stabilność procesu,  poszerzając jednocześnie nasze możliwości technologiczne dla powłok lakierniczych.

Więcej informacji o naszej nowej lakierni znajdą Państwa w zakładce Obróbka powierzchni.